levice.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

POHOTOVOSTNÉ LEKÁRNE - MESTO LEVICE

Dnes

Bellis - Námestie hrdinov 15, Levice, 036 / 6 312 643
Pohotovostné služby od 08:00 - 20:00 hod.

Streda 1.6. - 2.6.

Bellis - Námestie hrdinov 15, Levice, 036 / 6 312 643
Pohotovostné služby od 08:00 - 20:00 hod.

Piatok 3.6.

Arnica - SNP č. 17/A, Levice
Pohotovostné služby od 08:00 - 22:00 hod.

Sobota 4.6. - 5.6.

Apotheke - Turecký rad 11, 93401 Levice, +421 36 6314 509

Sobota 4.6. - 5.6.

Dr.Max - Turecký rad - Turecký rad 7 (OC Tesco), Levice, 036/6345781
Pohotovostné služby od 08:00 - 20:00 hod.

Sobota 4.6. - 5.6.

Ekolekaren LV s.r.o. - OD Kaufland, Komenského 23, Levice , 036/6304322
Pohotovostné služby od 08:00 - 20:00 hod.

Pondelok 6.6. - 9.6.

Apis - Nábrežná 3, Levice , 036 / 6 224 621
Pondelok-Piatok od 6.00 do 22.00 hod.
Sobota - Nedeľa od 6.00 do 22.00 hod.
Sviatky - tak ako v sobotu a nedeľu.

Recept dňa

Tvarohovo - ovocná torta

Cesto:
7 vajec
¼ kg práškového cukru
70 g masla
150 g polohrubej múky
50 g maizeny
3 PL kakaa
2 PL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:
130 g masla
150 g práškového cukru
600 g tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
2 PL marhuľového lekváru
scedené kompótové marhule
20 g želatíny
kompótovú šťavu

Na potretie:
300 ml smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača šľahačky

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do tuhého snehu pridajte vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešajte. Pripravené cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 40 min.
Po upečení korpus nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberte a vodorovne rozkrojte na 3 pláty. Prvý vložte späť do čistej formy a potrite ho ½ plnky. Tú prikryte druhým plátom, naň navrstvite druhú ½ plnky a prikryte ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložte do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberte, potrite vyšľahanou šľahačkou a ozdobte nastrúhanou čokoládou.

Plnka:
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridajte marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilkový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešajte a rozmixujte.

Na potretie:
Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so stužovačmi šľahačky.

Dobrá rada

Karamel na ozdobu

Malý hrniec na sucho zahrejeme a pomaly do neho vsypeme 80 g kryštálového cukru. Akonáhle cukor získa svetlohnedú farbu, začneme ho miešať. Potom pridáme 2-3 PL vody a za stáleho miešania varíme tak dlho, kým sa cukor úplne nerozpustí. Hrniec preložíme z platne a z karamelu môžeme urobiť buď ozdobné „nite“ cez dezert a pečivo pomocou vidličky (tak, že máčame vidličku v karameli a preťahujeme karamel cez pripravený múčnik) alebo pomocou lyžičky lejeme na papier na pečenie ľubovolné tvary, ktoré po zaschnutí zlúpneme a zapichujeme do dezertov.

Stavebník

Voľne stojaca terasa

Moderná architektúra berie ohľad na potreby človeka žiť v čo najväčšej miere v súlade s prírodou a ak sú možnosti, hľadá pre tento štýl akúkoľvek možnosť.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Bory, Brhlovce, Demandice, Horná Seč, Hronské Klačany, Kalná, Kalinčiakovo, Krškany, Nový Tekov, Podlužany, Santovka, Starý Tekov,
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang